Tips: Tingkatkan Trafik Cara Mudah

28 October, 2010 | ~ Ann ~ | 23 Comments

Hi kawan-kawan, selamat malam dan selamat beristirehat.. *Aiceh ayat skema. grrrrrrr

Hari ni saja nak kongsi satu tips paling senang nak dapat trafik kaw kaw tim punya. Ouh seminggu ni dah test power, memang sangat-sangat berkesan.

Quick Tips - Random Google Pic

Caranya Mudah: KOMEN

1. Komen blog orang lama aka otai.. erkk ye ke otai? Haha

Blog orang yang dah lama berkecimpung dalam dunia blogging ni sudah semestinya punya peminatnya yang tersendiri. Maka, satu komen yang bernas atau panas dari anda, sudah tentu anda kan mendapat perhatian dari blogger itu sendiri, ataupun pembaca tetapnya.. Betulkan?

2.Komen blog bloggers yang popular.

Hah, sama cam diatas, rajin-rajinkanlah komen blog yang power. Dari beribu ribu pelawat dorang sehari, mustahil takde satu dua pun yang menyinggah tengok blog korang bila baca komen korang di entrinya. kan kan kan? Pandai-pandai sendiri lah cari lubang weyhh.

Comments please - Random Google pic

3. Komen blog blogger yang rajin.

Yang ni komen yang paling best dan kupuji.. Serius, aku suka sangat sangat. Lately aku perasan, bila aku g komen blogger yang rajin ni, selalunya mereka pasti akan membuat kunjungan balik. Malah more than what we expect, they visit and leave comment as well. Ni barulah silaturahim kan. Give and take, ouh its a wonderful world..

4. Komen blog yang ada kontroversi aka panas panas

Bila ada kes panas cam kes Fida Aishah beberapa hari ni, komen yang menyokong atau membantah selalunya akan mendapat trafik yang berganda-ganda. Sebabnya, orang ingin tahu siapakah manusia durjana yang berani-berani nak tentang aku ni, atau euwwwwww siapa kaki kipas tukang lap bontot ni? Tul tak? Haha

5. Komen blog yang ada comluv

Bloggers Malaysia ni memang hebat, dorang tau camne nak attract readers, comluv salah satunya. Dengan adanya comluv dan topik entri korang yang gempak, sudah tentulah dapat yang menarik trafik yang banyak. So apa lagi, tunggu jer la korang punya luv luv luv bite nanti. :)

Love - Random Google Pic

Kesimpulannya, korang kalau nak dapat trafik dengan cara yang paaaaaaaaaaling mudah, korang rajin-rajin la mengkomen blog orang. :) Komen ni sangat penting dan sangat baik untuk bloggers, bukan takat dapat up trafik, dapat semangat dan motivasi untuk teruskan berblog, dapat beramah mesra sesama bloggers, dapat pembaca yang setia, malah dapat idea lagi nak tulis apa dari komen tu sendiri sahaja.

Tapi ingat, komen tu berpada-pada la kamu. Jangan sampai memakan diri sendiri. Jangan juga komen tanpa baca entri. Dan jangan sampai sibuk mengomen lupa dunia terus tersesat dalam dunia blog. haha


Sekian sedikit taps tips tups dari aku. Tau menda basi korang dah biasa dengar, tapi kena remind diri sendiri si Anastasia Ann ni. Kau dengar tu nyah!!

p.s:  Aku dah cuba baiki cara penulisan aku jadi formal sikit, tapi ntah kenapa akhirnya begini jugak jadinya. :( Susah jugak menulis ni kan.

Related Posts with Thumbnails
23 Comments
  1. kaizen says:

    kat sini ada comluv~ wahaa!
    kaizen gosip gosip..So MuCH FoR THe PRoFeSSioNaLMy ComLuv Profile

    [Reply]

    ~ Ann ~ Reply:

    ouh sudah hantar love bite. haha

    [Reply]

  2. Johari Hamzah says:

    huhu… sebab tu saya banyak komen dekat sini.. =p

    tapi memang susah nak menulis…
    kadang2 buntu… takleh nak tulis pape… luahan perasaan bnyak.. tpi ada ke org nak baca.. =p
    Johari Hamzah gosip gosip..Budaya CoupleMy ComLuv Profile

    [Reply]

    ~ Ann ~ Reply:

    ni semua kat sini pun luahan hati gak, ko tak baca ek? ewwwwwwwwwwwww

    [Reply]

    Johari Hamzah Reply:

    @~ Ann ~, haha.. luahan hati ko laen.. aku nyer laen.. jiwang2.. xnak aku luahkan.. =p
    Johari Hamzah gosip gosip..Budaya CoupleMy ComLuv Profile

    [Reply]

    ~ Ann ~ Reply:

    eleeeh.. egois

    [Reply]

  3. MM says:

    sape nk komen blog MM kalau suma nk komen blog yg glamer jer, huhuhu
    MM gosip gosip..Edisi Sebelum ExamMy ComLuv Profile

    [Reply]

    ~ Ann ~ Reply:

    haha.. kena masuk blogger yang ke3 la. blogger rajin. :)

    [Reply]

  4. hazman aka species1980 says:

    Yeah….. jom kita buat komen kat blog nie banyak2…..ngeeee
    hazman aka species1980 gosip gosip..Sistem operasi Blackberry 9800 Torch lebih efisienMy ComLuv Profile

    [Reply]

    ~ Ann ~ Reply:

    haipsss, pakcik dah dapat detox tu.. tengssssssssss tak try lagi tapi.. nanti balik umah bru guna k.

    [Reply]

  5. Kie-yu says:

    yeah!
    setuju dgn larlink
    mmg sgt efektif semua tips ni
    ada usaha pasti ada hasil
    wlupun usaha kita tu nmpk kecik je..

    gud job dear :)

    [Reply]

    ~ Ann ~ Reply:

    haha.. I learn from you. Kalau korang tak komen, ku tak terfikir akan kenal pun akan korang. so its all from your side.

    [Reply]

  6. Kujie says:

    * tang rajin tu…skrg ni dah malas..opss..bukan malas
    dah tua2 ni kurang nak enterpremkan diri..segan dgn blogger muda2 aktif sana sini
    Kujie gosip gosip..Rahsia Wanita Ingin DimengertiMy ComLuv Profile

    [Reply]

    ~ Ann ~ Reply:

    aaaah kakjie yang humble kesayanganku. I think, kakjie antara blogger lama yang paling rajin komen blog orang. :)

    [Reply]

  7. cik dara says:

    dulu dara ade pasang CLuv tapi entah mcm maner tak efektif jer kt blogspot..pastu buang.. xper,jnji kt blog org ade,boleh komen..
    cik dara gosip gosip..Rutin hidup aku yang memang komplek giler!My ComLuv Profile

    [Reply]

    ~ Ann ~ Reply:

    kadang dia buat hal, so kena jaga baik2 supaya dia sihat. haha :)

    [Reply]

  8. [email protected]@ aka Mak Budak says:

    dear.. setuju semua point diatas .. sbb tu la i dtg ke blog u ni .. hihi

    [Reply]

    ~ Ann ~ Reply:

    tengssssssssssssss mak budak. love you la camni.

    [Reply]

  9. tehr says:

    teh 0 dah sejuk ni, ann
    tak nak datang minum ke?
    tehr gosip gosip..Keagungan Tuhan Merapi Meletus LagiMy ComLuv Profile

    [Reply]

    ~ Ann ~ Reply:

    haha.. alolooo teh da sejuk. sorry geng, few days ni busy sangat.

    [Reply]

  10. Syafrizal says:

    Ann pun tinggalkan komen kat blog saya pastu saya balas balik hehe
    Syafrizal gosip gosip..Radix Isotonic Plus – Pemberi tenaga dan kecergasan badanMy ComLuv Profile

    [Reply]

    ~ Ann ~ Reply:

    hehe… tq tq tq

    [Reply]

  11. Ayie says:

    Komen entri seseorang dalam blog mereka itu adalah suatu usaha yang baik untuk menjadikan blog anda itu terkenal dan dapat tarik traffik di blog mereka dengan mudah.

    Tetapi anda harus ketahui bagaimanakah cara untuk mengomen sesuatu entri.

    Untuk mengomen sesuatu entri itu, anda seharusnya baca keseluruhan entri tersebut. Jangan baca separuh sahaja, terus komen. Nanti tak tahu kesudahan cerita. Lepas tu, komen tu tak ada kena mengena pula
    Ayie gosip gosip..Gadis tayang lurah dadaMy ComLuv Profile

    [Reply]

Leave a Reply

We love to hear your views.

CommentLuv Enabled

Switch to our mobile site